Ajankohtaista

Klikkaa alta otsikkoa näpäyttämällä 

Puujärven vesiensuojeluyhdistyksen uutisia, vesiensuojeluun liittyviä blogikirjoituksia, linkkejä ja tapahtumia.  

Vuoden 2022 Puujärvi-viikonloppua valmistellaan. Lauantaina 9.7.2022 on perinteinen Puujärvipäivä (heinäkuun toinen lauantai). Viikonlopun huipentumasta kertoo kuva: Sami Yaffa Karjalohjan torilla (Seurojentalon piha)!

Aurinko on jo sulattanut Puujärven jään pintaan pieniä kuoppia (kuva yllä). Pakkasyön jälkeen hanki kesti tänä aamuna kävellä - hieno ulkoilusää! Vielä viime viikolla Puujärvellä mitattiin jopa 80 cm:n jään paksuuksia, mutta jään paksuudessa oli jo suurta vaihtelua. Kevätjäät ovat petollisia. Vaarallisia paikkoja Puujärvellä voivat olla...

Viime viikonloppuna Puujärvellä ja Tesvärillä nautittiin etelän talven iloista, luistelu ja uinti onnistuivat samalla ulkoilukerralla. Valkoinen joulu tuntui mahdottomalta haaveelta. Sellainen kuitenkin saatiin ja joulu vietetään kauniin lumisissa maisemissa.

Ainakin Kontolanniemestä katsottuna näyttää, että Puujärvi sai yhtenäisen jääpeitteen viime yönä. Suurimmille selille (Nummijärvenselkä, Luhjunselkä, Särkiänselkä) täältä ei näy, mutta eivätköhän nekin ole jäässä? Jää on ohutta, joten sinne ei vielä kannata mennä pilkkimiehenkään! Ennusteiden mukaa kuitenkin näyttää, että lähipäivinä jää vahvistuu....

Jäätyykö?

01.12.2021

Kuva on otettu äsken (1.12.21 klo 13.00) Kontolanniemestä. Jääsohjoa on pari metriä rannasta, tuuli Forecan mukaan luoteesta 4 m/s ja pakkasta reilut puolenkymmentä astetta. Kaveri oli mitannut pari päivää sitten Puujärven veden lämpötilaksi metrin syvyydessä yhden Celsius asteen.

Eilen kävi LUVYLabin näytteenottaja ottamassa perinteiset vesinäytteet syvänteistä (2 Puujärvestä ja 1 Tesväristä). Näkösyvyys Puujärven Siltaniemen syvänteessä oli 3 m. Tämä on Puujärvelle vaatimaton, muttei tähän aikaan vuodesta mitenkään poikkeuksellinen arvo.