Ajankohtaista

Klikkaa alta otsikkoa näpäyttämällä 

Puujärven vesiensuojeluyhdistyksen uutisia, vesiensuojeluun liittyviä blogikirjoituksia, linkkejä ja tapahtumia.  

Koronatilanteen vuoksi Puujärvipäivää ei tänä vuonna järjestetä perinteisessä muodossaan mutta kesätorin (Seurojen talon piha) yhteydessä nautitaan Suomen suvesta Puujärvipäivän hengessä.

Helteiset ilmat ovat lämmittäneet Puujärven. Vesi on paikoin hieman sameaa. Pahin siitepölykausi alkaa olla jo ohi, mutta toki vedessä vielä siitepölyäkin on. Etenkin matalikoissa tuulenpuuskat saavat pohjamudan liikkeelle. Helteiset ilmat ovat lämmittäneet pintaveden. Auringon paistaessa on riski sinilevän kukkimisesta. Vielä ilmoituksia...

Keltainenmeri on kaukana idässä osa Itä-Kiinan merta. Meillä on nyt Karjalohjalla useitakin keltaisia järviä. Kuva on Puujärveltä. Puut ovat varistaneet siitepölyään lähes tyynessä ilmassa veteen. Saanemme ihailla keltaista järveä loppuviikon sateisiin saakka?

Tuuli on kasannut paikoin Puujärven rannoille sateiden tipauttamaa siitepölyä (koivun, kuusen,...). Siitepölyn keltaiseksi, tai joskus ruskeaksi värjäämä vesi ei ole myrkyllistä, mutta vedessä hajoava siitepölymassa voi myöhemmin haista pahalle. Jos sen kohtuullisella työllä saisi rannalle, ongelma pienenisi.

Vesi sameaa

15.05.2021

Puujärven vesi on ollut viime päivinä sameaa. Yleisimmät veikkaukset tuon syyksi ovat:

Laiturikatiskassa oli reilu 10 kg särkiä! Tai jos nyt joku oikein tarkasti kuvaa katsoo, on siellä seassa yksi pieni lahnakin, särkikala sekin! Jos katiska on ollut vielä kuivilla, niin nyt se kannattaisi nakata veteen! Särki kutee. Särkikaloja on Puujärvessä liikaa ja näin niitä saataisiin hieman vähennettyä. Ja samalla järvestä poistetaan myös...

Puujärven vesiensuojeluyhdistyksen hallituksessa on käyty keskustelua siitä, mitä velvoitteita Natura 2000 -ohjelma tuo Puujärven suojeluun. Alla teksti on Liisa Selvenius-Hurmeen. Kuvat Puujärveltä, Tesväriltä sekä niiden rannoilta ovat ottaneet Markku Jarmala, Karoliina Junno-Huikari ja Olli Kilpinen.