Ajankohtaista

Klikkaa alta otsikkoa näpäyttämällä 

Puujärven vesiensuojeluyhdistyksen uutisia, vesiensuojeluun liittyviä blogikirjoituksia, linkkejä ja tapahtumia.  

Karjalohjalla satoi aamulla lunta. Puujärven vesi on kuitenkin vielä lämmintä, joten Puujärven Kontolannokan kuvassa lunta näkyy vain rantakallioilla ja hieman puissa.

Otsikko on Suomen Vesiensuojeluyhdistysten liitto ry:n juuri ilmestyneen Aquarius-lehden numeron (2020-2021) teema. Yllä olevan kuvan skannasin ko. lehden kannesta.

Ilma on ollut hieman suttuista viime päivinä. Mutta tämä aamu oli ihana poikkeus 😉 Kuva on otettu Kontolannniemestä nousevan auringon valaistessa vastarannan puut.

Luhju-hankkeen keskeinen tavoite on vähentää ravinteiden, ennen kaikkea fosforin valumista Luhjunojasta Puujärveen. Hankkeessa on kirjattu seuraavia keinoja:

Aamun Länskärin mukaan Raasepori on varannut vuoden 2021 talousarvioon 14000 € LUVY:n koordinoimiin vesiensuojeluhankkeisiin. Kunnanhallitus on päättänyt varata 4000 € haja-asutusalueiden jätevesineuvontaan sekä 10000 € rannikkovesien kunnostamista koskevien pilottikohteiden valmistelun rahoitukseen.

PVSY sai 28.8.2020 pidetyssä vuosikokouksessa uuden hallituksen: Markku Jarmala, Karoliina Junno-Huikari, Veikko Lehtola, Hannu Niemistö, Hannu Salonen ja Liisa Selvenius Hurme. Yhdistyksen puheenjohtajana jatkaa Pekka Koivukoski. Suurimmalla osalla mainituista on jo aikaisempaa kokemusta PVSY:n hallituksesta. Yhteistiedot kirjataan WWW-sivuille...