Ajankohtaista

Klikkaa alta otsikkoa näpäyttämällä 

Puujärven vesiensuojeluyhdistyksen uutisia, vesiensuojeluun liittyviä blogikirjoituksia, linkkejä ja tapahtumia.  

Eilen kävi LUVYLabin näytteenottaja ottamassa perinteiset vesinäytteet syvänteistä (2 Puujärvestä ja 1 Tesväristä). Näkösyvyys Puujärven Siltaniemen syvänteessä oli 3 m. Tämä on Puujärvelle vaatimaton, muttei tähän aikaan vuodesta mitenkään poikkeuksellinen arvo.

Puujärven vesiensuojeluyhdistyksen vuosikokous järjestettiin 27.8.2021. Kokouksessa käsiteltiin sääntömääräiset vuosikokousasiat, keskusteltiin päättyvästä Luhju-hankkeesta, pohdittiin tulevia vesiensuojelutoimia ja päivitettiin yhdistyksen hallituksen kokoonpanoa.

Kävin kävelemässä Satakielikosteikolla. Helteiden jälkeen vesi Luhjunojassa virtaa verkalleen ja vieläpä aika puhtaan näköisenä! Kosteikon rantaniitty on niitetty. Vesikasvikasvit ovat ottaneet kosteikon reunaosia omakseen, kuten Luhju-hankkeessa suunniteltiinkin. Kosteikon sorsat ja valkohäntäkauriskin kävivät näyttäytymässä, mutteivat halunneet...

Jäteveden käsittelyn lainsäädäntöä uudistettiin ja rantakiinteistöjen jätevesijärjestelmien piti olla kunnossa 31.10.2019 mennessä.

SYKE:n tutkija Kimmo Tolonen on kirjannut YLE:n julkaisemassa uutisessa menetelmiä suojella vesistöjä ilmaston muutoksessa. Artikkeli on myös aamun Länsi-Uusimaa-lehdessä. Kun lämpöä riittää, rehevöitymistä ja levien kasvua estetään rajoittamalla kriittisen ravinteen, fosforin määrää vedessä. Tolonen luettelee sisävesille soveltuvia menetelmiä:

Paahteisen sään ja paarmalaumojen läpi taisteli Puujärven ympärijuoksun voittajaksi Jari van Wonterghem ajalla 1.29.10. Ympäripyöräilyssä kovinta vauhtia piti Joonas Skogberg ajalla 42.28. Onnittelumme! Samalla kiitokset kaikille tapahtumaan osallistuneille ja yhteistyökumppaneille!