Ajankohtaista

Klikkaa alta otsikkoa näpäyttämällä 

Puujärven vesiensuojeluyhdistyksen uutisia, vesiensuojeluun liittyviä blogikirjoituksia, linkkejä ja tapahtumia.  

Siinä niitä on - siemenpusseja odottamassa kevään kylvökautta! Noista pitäisi kesällä nousta kukkia, joista ötökät tykkäävät. Viime vuonna jäi siementen hankintani myöhempään sillä seurauksella, ettei istutuksiin kaikkia lajikkeita enää nettikaupoistakaan löytynyt.

Kuva on otettu aamulla. Maisema on sumuisen näköinen siitä yksinkertaisesta syystä, että on sumua. Lämpöä Kontolanniemessä on noin +5 Celsiusta kuten läpi koko viime yön. Saapa nähdä, kuinka paljon lämpötila tuosta päivällä vielä nousee.

Oja vai puro?

12.01.2021

Luhju-hankkeessa on pohdittu, että jos ojan vesi saataisiin kirkkaammaksi, niin pitäisikö ryhtyäkin puhumaan Luhjunpurosta Luhjunojan sijaan. Tälläkin asialla on puolensa, kertoo netti! Alla muutamia muistiinpanoja aiheesta.

Lähes koko Puujärvessä on nyt ohuen ohut jääkerros. Uimarannasta otetusta kuvasta näkee, että järven syvimmän kohdan, Pussisaaren syvänteen seutuvilla Luhjunselällä on vielä avovettä.

Suomen ympäristökeskuksen vetämässä PuuMaVesi -hankkeessa on tutkittu puuainekseen perustuvaa luontaista veden puhdistamista. Puuaines vedessä, siis uppopuu toimii biosuodattimena puroissa, kosteikoissa ja laskeutusaltaissa.

Saimme Puujärven rannoille viime yönä vajaat 5 cm oikeaa pakkaslunta. Järvessä laineet liplattavat - vesi vetäisee vielä happea pienoisessa luoteistuulessa.

Kuva on Museoviraston juuri julkaisemasta kuvakokoelmasta osoitteessa: museovirasto.finna.fi. Talviselle kuvalle on annettu nimi "Hiihtäjä Puujärven jäällä" (kuvaaja: Pietiläinen Aarre, 1938). Hakusanalla "Puujärvi" kokoelmasta saatavat monet kuvat ovat Puujärven kylältä. Liekö mies hiihtelemässä jossain siellä?

21.12.2020

Kävin aamulla kävelemässä Satakielikosteikolla. Tunnelma oli seesteinen: edellisen ajankohtaistiedotteen jälkeen vesi oli laskenut ja virtaus Luhjunojassa hidastunut niin, että aamun muutaman asteen pakkanen alkoi jo jäädyttää kosteikon vettä. Ja mikä hienointa, vesi oli selvästi kirkastunut!