Ajankohtaista

Klikkaa alta otsikkoa näpäyttämällä 

Puujärven vesiensuojeluyhdistyksen uutisia, vesiensuojeluun liittyviä blogikirjoituksia, linkkejä ja tapahtumia.  

Ei nuo jäät oikeastaan minnekään lähde. Sulavat paikalleen. Vettäkin hieman sataa. Kuvat ovat Puujärven Kontolanniemestä.

Tänään on talvipäivän seisaus, siis vuoden lyhin päivä. Ei ihme, että tonttukin on hieman pöllähtäneen näköinen Puujärven rannalla joulukiireitä odotellessaan. Ulkona vielä sataa luntakin – saamme valkoisen joulun!

Kahvipöydässä on veikkailtu Puujärven jäätymistä jo viikon päivät. Vaikka pakkasiakin on ollut, lähinnä tuulen vuoksi järvi on sinnitellyt kuitenkin ilman yhtenäisempää jääpeitettä. Nyt Kontolannokan suuntaan otetun kuvan valkea pinta on aika yhtenäinen ja avointa vettä on vain hieman Kontolansalmessa. Mahdollisesti isolla selällä (Nummijärven...

Vesistösäätiö on julkaissut pienen oppaan kestävämpään elämään vesien äärellä. Oppaassa nostetaan esiin arjen vesistötekoja, joiden avulla me kaikki voimme vaikuttaa vesien nykytilaan ja tulevaisuuteen. Esimerkiksi ravinnekuorman keventäminen on tärkeä pyrkimys myös Puujärven sinileväesiintymien kannalta. Eräs oppaassakin mainittu näppärä tapa...

Onnittelut Sami Yaffalle, joka täyttää tänään 60 vuotta! Kiitos, että olet ollut mukana edistämässä Puujärven hyvinvointia. Puujärvipäivien hyväntekeväisyyskonsertit ovat olleet iso juttu meille kaikille - yhdistykselle, yhteisölle ja järvelle. Ilman Samia tämä ei olisi ollut mahdollista! Onnea legendalle uuteen vuosikymmeneen.