Ajankohtaista

Klikkaa alta otsikkoa näpäyttämällä 

Puujärven vesiensuojeluyhdistyksen uutisia, vesiensuojeluun liittyviä blogikirjoituksia, linkkejä ja tapahtumia.  

Keltainenmeri on kaukana idässä osa Itä-Kiinan merta. Meillä on nyt Karjalohjalla useitakin keltaisia järviä. Kuva on Puujärveltä. Puut ovat varistaneet siitepölyään lähes tyynessä ilmassa veteen. Saanemme ihailla keltaista järveä loppuviikon sateisiin saakka?

Tuuli on kasannut paikoin Puujärven rannoille sateiden tipauttamaa siitepölyä (koivun, kuusen,...). Siitepölyn keltaiseksi, tai joskus ruskeaksi värjäämä vesi ei ole myrkyllistä, mutta vedessä hajoava siitepölymassa voi myöhemmin haista pahalle. Jos sen kohtuullisella työllä saisi rannalle, ongelma pienenisi.

Vesi sameaa

15.05.2021

Puujärven vesi on ollut viime päivinä sameaa. Yleisimmät veikkaukset tuon syyksi ovat:

Laiturikatiskassa oli reilu 10 kg särkiä! Tai jos nyt joku oikein tarkasti kuvaa katsoo, on siellä seassa yksi pieni lahnakin, särkikala sekin! Jos katiska on ollut vielä kuivilla, niin nyt se kannattaisi nakata veteen! Särki kutee. Särkikaloja on Puujärvessä liikaa ja näin niitä saataisiin hieman vähennettyä. Ja samalla järvestä poistetaan myös...

Puujärven vesiensuojeluyhdistyksen hallituksessa on käyty keskustelua siitä, mitä velvoitteita Natura 2000 -ohjelma tuo Puujärven suojeluun. Alla teksti on Liisa Selvenius-Hurmeen. Kuvat Puujärveltä, Tesväriltä sekä niiden rannoilta ovat ottaneet Markku Jarmala, Karoliina Junno-Huikari ja Olli Kilpinen.

Ruokosoudatin

20.04.2021

Kuvan kasvi on järviruoko. Puujärvessä järviruokoa on vähän - onneksi! Tai toisaalta Kouvolan Sanomien jutussa kerrotaan kokeiluista (LUKEn hanke), joissa mittaillaan kuinka järviruo'osta tehdyt suodattimet poistavat Kouvolan hulevesistä typpeä, fosforia ja kiintoaineita. Voisikohan Puujärven laskuojiinkin rakentaa tuollaisia suodattimia?...

Viileä yö värjäsi vielä jäljellä olevan jään tummaksi. On tulossa tyyni, aurinkoinen sunnuntai. Eiköhän tuota tummaa sinistä ole illalla jo paljon vähemmän!

Kuva on otettu Kontolanniemestä tänä aamuna klo 7.30. Saattaa olla, että näin talvista kuvaa on Puujärveltä kohta vaikeaa saada? Eilen tuuli, liki myrskysi. Laiskanlinnan majatalo oli ikuistanut jään kestävyyden illalla videolle "Puujärvi vaihtaa kesävaatteita ylleen".

Lumen ja roudan sulaessa on hyvä pohtia, ovatko kiinteistön jätevesijärjestelmät kunnossa. Haja-asutuksen jäteveden käsittelyä koskevan uudistetun lainsäädännön myötä rantakiinteistöjen jätevesijärjestelmien piti olla kunnossa 31.10.2019 mennessä. Edelleen ajankohtaisten vanhoja juttuja: