Ajankohtaista

Klikkaa alta otsikkoa näpäyttämällä 

Puujärven vesiensuojeluyhdistyksen uutisia, vesiensuojeluun liittyviä blogikirjoituksia, linkkejä ja tapahtumia.  

Kuvassa on puujärven kalastusreissun saalis tältä aamulta. Suurempi hauki painoi 1,9 kg, pienempi 1,2 kg ja ahven 400 g. Mädin vuoksi hauet ovat vielä lihavahkoja. Haukien mäti oli kuitenkin jo aika juoksevaa, joten kutu Puujärvessä alkaa pian. Järvessä on hyvä haukikanta ja jokaisen poistetun kalan mukana vedestä poistuu myös ravinteita.

Otsikon sananlasku on alun perin viitannut menneen talven ja nälän näkymistä karjan kävelyssä. Nykyään sananlaskun kuitenkin usein tulkitaan kuvaavan kevään etenemistä "keikkuen". Puujärvikään ei oikein osaa päättää, onko jo kesä. Muutaman lämpimän aurinkoisen päivän jälkeen järvi taas osin jäätyi.

Korona-tilanteen takia säädetyt kokoontumissäännöt kieltävät isot talkoot. Mutta mikään ei estä pitämästä pienempiä siivoustalkoita Satakielikosteikolla, kuten teimme tänään. Rahoituksen saamiseksi talkootyötä on tehtävä. Tuota siivoustyötä nyt on tarjolla. Jos jaksatte käydä siellä ulkoilemassa ja Luhju-hanketta tukemassa, niin laittaisitteko...

Särki on kevätkutuinen ja kutee veden lämpötilan ollessa n. 10 Celsius-astetta. Puujärvestä jäät lähtivät jo, joten kävin hakemassa Ellan kukkakaupasta pyydysluvat ja laitoin verkot veteen. Kutuaikaan särkiä on helpointa pyytää katiskoilla, jopa ihan vain laiturin vierestä.

Kaivinkoneurakointi Juha Lönnqvist kaivoi Satakielikosteikon. Huolimatta kaivun aikaisista sateista työ onnistui. Muutaman pakkasyön ansiosta maastossa oli onneksi jonkin verran routaa. Osaavissa käsissä liki 40-tonninen ja 19 metrin puomilla varustettu kaivinkone kaivoi kosteikko-osan ja osin palautti Luhjunojan vanhaan uomaansa.

Oheinen Olli Kilpisen ottama kuvan on eiliseltä (tiistai 17.02.20). Vesi on noussut on noussut tuosta vielä hieman.

Meneillään oleva pieni pakkaskausi mahdollisti töiden aloittamisen Satakielikosteikolla. Parina viime päivänä alueelta on poistettu puuta. Pensaiden raivauksen sekä puunkaadon ja kuljetuksen hoitaa Tmi Tuomas Arvola Karjalohjalta.

Oletko itse tai tunnetko jonkun hyvän muusikon, stand up-koomikon, lausuntataiteilijan tai muun hyvän esiintyjän tai ryhmän, joka tulisi talkoohengessä esiintymään Puujärvipäivään 11.7.? Puujärven vesiensuojeluyhdistys rakentaa parhaillaan kesän 2020 Puujärvipäivän ohjelmaa. Mitä enemmän saamme mielenkiintoisia esiintyjiä, sitä antoisampi tapahtuma...