Ajankohtaista

Klikkaa alta otsikkoa näpäyttämällä 

Puujärven vesiensuojeluyhdistyksen uutisia, vesiensuojeluun liittyviä blogikirjoituksia, linkkejä ja tapahtumia.  

Aurinko paistoi ja paikalla oli reilut 30 osallistujaa. Jututin muutamia puukävelijöitä ja ainakin noitten keskustelujen pohjalta kannattaisi pohtia, saataisiinko tällaisesta vuotuinen perinne. Kiitokset kaikille osallistujille ja järjestelyissä mukana olleille!

Lounatuuli vei jäät Puujärvestä. Tarkkanäköinen voi vielä nähdä pari tuntia sitten otetusta kuvasta Varkalahdesta irronneen ison jäälautan, joka purjehtii kohti Nummijärvenselkää. Lautta oli ainakin etureunastaan hyvin ohutta, joten saattaa olla, että se hajoaa ja sulaa matkalla.

Tiaiset ovat jo jonkin aikaa sisustaneet pönttöjä. Mm. kirjosiepot eivät ole vielä saapuneet, joten tiaiset saattavat vielä menettää valitsemansa pöntöt, joilla on kyllä kysyntää. Nyt on siis vielä ihan hyvä aika laittaa kolopesijöille koteja.

Vuoden 2022 Puujärvi-viikonloppua valmistellaan. Lauantaina 9.7.2022 on perinteinen Puujärvipäivä (heinäkuun toinen lauantai). Viikonlopun huipentumasta kertoo kuva: Sami Yaffa Karjalohjan torilla (Seurojentalon piha)!

Aurinko on jo sulattanut Puujärven jään pintaan pieniä kuoppia (kuva yllä). Pakkasyön jälkeen hanki kesti tänä aamuna kävellä - hieno ulkoilusää! Vielä viime viikolla Puujärvellä mitattiin jopa 80 cm:n jään paksuuksia, mutta jään paksuudessa oli jo suurta vaihtelua. Kevätjäät ovat petollisia. Vaarallisia paikkoja Puujärvellä voivat olla...

Viime viikonloppuna Puujärvellä ja Tesvärillä nautittiin etelän talven iloista, luistelu ja uinti onnistuivat samalla ulkoilukerralla. Valkoinen joulu tuntui mahdottomalta haaveelta. Sellainen kuitenkin saatiin ja joulu vietetään kauniin lumisissa maisemissa.