Puujärvipäivä 2022

10.07.2022

Puujärvipäivä tarkoittaa Karjalohjan murteessa heinäkuun toista lauantaina. Ja sehän oli eilen!

Puujärven ympärijuoksussa ja -pyöräilyssä nähtiin huikeita suorituksia: pyöräilijöistä ensimmäisenä ehti maaliin Joonas Skogberg 48 minuutissa, juoksijoista ensimmäinen oli Antti Parjanne ajalla 1:11:55 ja toisena ja samalla naisten sarjan voittajana maaliin saapui Saara Nikander ajalla 1:13:25. Onnea voittajille! Voittajat palkittiin ja kaikki osallistujat saivat mitalit ja reilusti kannustuksia ja hyvää mieltä, myös me perää pitäneet sunnuntaihölkkääjät. Kovasti tuntuivat juoksijat ja pyöräilijät olevan sitä mieltä, että Puujärven kiertäminen pitäisi palauttaa Puujärvipäivän jokavuotiseksi, mitä se menneinä vuosina on ollutkin.

Musiikista vastasivat Raja-arvo-yhtye ja Hiiden pelimannit. Keijo Laiho ilahdutti perinteisellä Puujärvi-valssilla.  

Kesäisen juhlapuheen/tervehdyksen piti tänä vuonna Lohjan järviohjelman ohjausryhmän varapuheenjohtaja Janne Moilanen. Keskustelua Puujärven osuudesta järviohjelmassa jatkettane syksymmällä.

Kunnostuksen tarpeessa olevan Seurojentalon hyväksi myytiin lihaa huutokaupalla ja vatsansa sai täyttää hernekeitolla. Meklarina ja koko tapahtuman spiikkerinä oli Heikki Sario. Toki siellä toripöydillä oli monenmoista muutakin suuhunpantavaa. Ja kauppa kävi muustakin tavarasta! 

Puujärven vesiensuojeluyhdistyksen kojulla rupateltiin tietenkin vesiensuojelusta - päättyneistä ja uusista suojeluhankkeista. Myytävänä olleet Puujärven kartat, uutta designia olevat Puujärvi-paidat ja Puujärvi-lippikset muistuttavat nyt uusissa osoitteissa Natura-järvi Puujärven suojelun välttämättömyydestä.

Huomenna jatketaan Puujärviviikonloppua Sami Yaffan konsertissa torilla (Seurojentalon kentällä). Portit avautuvat klo 18 ja varsinainen showtime alkaa klo 19.00. Lippuja voi ostaa verkosta ja toki niitä saa vielä portiltakin. Tervetuloa!

Puujärvipäivän loppua juhlisti Karjalohjalla komea ukonilma. Ennen arvioitiin salamaniskujen etäisyyttä laskemalla sekunteja välähdyksen ja äänen välillä. Nyt sekin on automatisoitu ja ukonilman kehittymistä voi seurata netistä.