Sää suosi puukävelyä lauantaina 21.5.

24.05.2022

Aurinko paistoi ja paikalla oli reilut 30 osallistujaa. Jututin muutamia puukävelijöitä ja ainakin noitten keskustelujen pohjalta kannattaisi pohtia, saataisiinko tällaisesta vuotuinen perinne. Kiitokset kaikille osallistujille ja järjestelyissä mukana olleille!

Heponiemessä (kuva) oppaamme Rolf Oinonen (Karjalohjan Kotiseutuyhdistys) kertoi mm. alueen historiasta, geologiasta ja puustosta. Hannu Salonen (Puujärven vesiensuojeluyhdistys) kuuntelutti lintuja, jotka olivatkin kevättuulella. Hämmästyttävää, kuinka linnut voi tunnistaa kuuntelemallakin. Puujärven joutsenetkin hämmästelivät puukävelyä ja tekivät pari ylilentoa.

Tilaisuuden lopuksi monet vielä jaksoivat tulla Satakielikosteikolle makkaran syöntiin ja keskustelemaan Luhju-hankkeesta.

Tällaisessa luonnossa toteutetussa tapahtumassa ongelmana on äänen kuuluvuus. Keskusteluja onkin ollut puheäänenvahvistimen hankkimisesta Karjalohjalle yhdistysten yhteiskäyttöön. Jospa oppaiden ääni saadaan kuulumaan paremmin jo seuraavalla kerralla!

Pekka Koivukoski