Talkoot Satakielikosteikolla

24.03.2020

Korona-tilanteen takia säädetyt kokoontumissäännöt kieltävät isot talkoot. Mutta mikään ei estä pitämästä pienempiä siivoustalkoita Satakielikosteikolla, kuten teimme tänään. Rahoituksen saamiseksi talkootyötä on tehtävä. Tuota siivoustyötä nyt on tarjolla. Jos jaksatte käydä siellä ulkoilemassa ja Luhju-hanketta tukemassa, niin laittaisitteko sähköpostia osoitteeseen pekoivuk@gmail.com. Reipas ulkoilu ja nimikirjoitus talkoolistassa veisi hanketta eteenpäin.

Ylemmässä kuvassa on Kilpisen Ollin tänään virittämä geoverkko Luhjunojassa Nummijärventien alittavan rummun päässä. Rakennelma estää yhdessä viereisen risupadon kanssa kelluvia roskia menemästä Puujärveen.

Kuvassa on tyylinäyte, kuinka rautaharavalla saa pois roskia (oksien- ja juurtenpätkiä sekä vesikasveja) Luhjunojan vanhasta väylästä. Kaivun jälkeen roskia jäi ennen kaikkea vanhaan väylään, joka Nummijärven tien suuntaiselta osalta on aika matala. Perinteisten kumikenkien varret eivät oikein riittäneet, mutta rautaharavalla roskia kyllä sai vedestä pois rannallakin seisten. Tietenkin, jos olisi kahluusaappaat...

Satakielikosteikossa oli vielä hieman jäätä, muttei liene enää huomenna. Puujärven jäät lähtivät tänään, ties kuinka monennen kerran tänä vuonna.