Terveisiä vuosikokouksesta!

02.09.2021

Puujärven vesiensuojeluyhdistyksen vuosikokous järjestettiin 27.8.2021.  Kokouksessa käsiteltiin sääntömääräiset vuosikokousasiat, keskusteltiin päättyvästä Luhju-hankkeesta, pohdittiin tulevia vesiensuojelutoimia  ja päivitettiin yhdistyksen hallituksen kokoonpanoa.

Jo seitsemän vuoden ajan yhdistyksen toimintaa varmalla ja asiantuntevalla otteella johtanut Pekka Koivukoski toimii nyt hallituksen jäsenenä ja lupasi jakaa osaamistaan yhdistyksen hyväksi myös jatkossa mm. verkkosivujen ajankohtaista-osion aktiivisena kirjoittajana ja keskustelijana. Kiitämme Pekkaa erittäin lämpimästi hänen puheenjohtajavuosistaan ja aktiivisesta toimimisesta mm. Luhju-hankkeen parissa!

"Puujärvi oli syy, minkä vuosi eläkkeelle jäätyäni muutimme vaimoni kanssa Oulusta Lohjalle, käytännössä Karjalohjalle. Hieno, karu järvi - sitä ei saa päästää rehevöitymään! Mutta vuoden vierivät ja ikää karttuu. Olen leimaantunut Puujärveen ja työtä Puujärven hyväksi tulen jatkamaan. Aloitetaan Puujärven vesiensuojeluyhdistyksen nuorentaminen näin. Karoliinasta saamme topakan puheenjohtajan."

Muita hallituksen jäseniä ovat sihteeri ja varapuheenjohtaja Liisa Selvenius-Hurme, Markku Jarmala, Veikko Lehtola, Hannu Niemistö ja Hannu Salonen.

Uutena puheenjohtajana aloittaa Karoliina Junno-Huikari, joka tuo yhdistykseen erityisesti viestinnän, kotiseututyön sekä kulttuuri- ja tapahtumatuotannon osaamista. Karoliinaan voitte törmätä jatkossa myös Lohjan museon juuri alkavan Ihan Pihalla! -hankkeen myötä. Hän asuu perheineen Vantaalla Helsingin pitäjän kirkonkylässä, mutta viettää kaiken liikenevän ajan Tesvärin rannalla perheen 20 vuotta sitten rakentamassa kakkoskodissa.

"Olen maatalon tyttö, enkä ole koskaan osannut kotiutua vain kaupunkiin. Voin hyvin, kun pääsen välillä liikkumaan luonnossa, tekemään metsätöitä ja sienestämään. Taidan kuulua nyt korona-aikana maaseudun kehittämistä koskeviin keskusteluihin nousseisiin monipaikkaisiin asukkaisiin, joiden on mahdollista yhdistää parhaat palat niin kaupungissa kuin maalla asumisesta.

Puheenjohtajana minua motivoi mahdollisuus yhdistää luonnon ja yhteisön hyvinvointi. Uskon, että me-henki ja ylpeys omista kotikulmista on tutkimustiedon ohella tehokkain tapa huolehtia Puujärven arvokkaasta Natura-alueesta myös tulevina vuosina."

Vuosikokouksen päätösten mukaisesti työ Puujärven vesistöalueen suojelemiseksi etenee. Monivuotinen Luhju-hanke on päättymässä mutta saa jatkoa sekä Luhjunojan latva-alueen että muiden Puujärven valuma-alueiden ravinnekuorman ja mahdollisten toimenpiteiden kartoituksesta. Myös veden laadun tarkkailu ja tutkiminen jatkuu. Parhaiten pysyt perillä uusimmasta tutkimustiedosta ja meille kaikille niin tärkeän Puujärven vesistön tilasta seuraamalla verkkosivujen puujarvi.fi ja Facebook-sivujen päivityksiä ja keskustelua. Työtämme voit tukea liittymällä jäseneksi. Tervetuloa!

Kuva on otettu vuosikokouksen lopputunnelmasta. Pekkaa muistettiin ja hän kiitti Puujärven auttajia.